Johan Bosch van Rosenthal

Johan Bosch van Rosenthal

Oprichter

Johan heeft meer dan 30 jaar ervaring in de kunstmarkt en is de oprichter van Art Valuations als een onafhankelijk taxatiebedrijf in 2015.

Tot 1999 werkte Johan bij Christie’s in Amsterdam, als Hoofd Veilingmeester, waar hij vertrouwd raakte met alle aspecten van de veiling. Als specialist was hij verantwoordelijk voor de tweejaarlijkse veiling van Oude Meesters. En in het bijzonder voor de jaarlijkse veiling van Hollandse en Vlaamse tekeningen van Oude Meesters. Hij is begonnen bij Christie’s als de specialist voor Oude Meester schilderijen en tekeningen, alsook voor Oude Meester- en moderne grafiek, waarin hij ook meerdere publicaties op zijn naam heeft staan.

Voordat Johan in 1996 bij Christie’s ging werken, werkte hij voor kunsthandels in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië.

Johan is beëdigd taxateur en actief lid van de Nederlandse Federatie voor Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders, zie de pagina met links of www.federatie-tmv.nl.

Als specialist is Johan thuis in een breed gebied van kunstgerelateerde onderwerpen. Johan wordt regelmatig geinterviewd over actuele kunstgerelateerde onderwerpen op o.a. Business News Radio in Nederland maar ook in de internationale media, zie pers.